Varför jag gillar pingis

Jag har så länge som jag kommer ihåg har jag haft ett stort intresse för att spela, kolla och snacka pingis. Om jag minns rätt så spelade jag pingis första gången när jag var 8 år. Det var jag och min polare Sven som spelade med varandra hemma hos honom. Sedan den dagen har jag älskat pingis.

Jag började träna och spela med en pingisklubb vid 10 års ålder i den lokala pingisklubben. Jag minns så väl hur nervös jag va innan jag skulle gå på min första träning. Tankar i huvudet snurrade om jag skulle vara duktig, och om mitt pingisrack var tillräckligt bra för att träna med. Hur som helst gick det bra, jag lärde känna nya kompisar och hade väldigt roligt.

Idag tränar jag pingis en gång i veckan med en klubb i närheten där jag bor. Vem som helst får komma och träna på dessa träningar vilket gör det väldigt kul och spännande att gå på dessa träningar. Man vet aldrig om man kommer möta något proffs eller någon mindre talangfull spelare, vilket tillför en rolig variation.

Varför gillar jag pingis?

Jag tror att anledningen till att jag har ett så stort intresse till pingisen, är att det är en så fartfylld och action-packad sport. Du måste ständigt vara på tårna och du kan inte slappna av någon gång under ett set. Jag uppskattar även kampen mellan två olika personer i denna sport. Till skillnad från lagsporter där ditt lag kan förlora på grund utav någon annan än du, så är det i pingisen helt och hållet upp till dig om du ska vinna eller förlora.

Om du är sugen på att börja spela eller träna pingis rekommenderar jag dig strakt till att göra det! nästan alla pingis-klubbar har öppna träningar där man kan komma och testa på sporten. Om du inte har något pingisrack så brukar det finnas att låna där man tränar.

Det var allt jag ville dela med mig av idag, ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar