Vilket pingisrack ska man köpa?

Jag har sedan barnsben spelat pingis. Det har varit en stor del av min uppväxt och liv. Jag minns första gången jag gick på en pingis träning att jag använde ett pingisrack som man kunde låna på plats. Det var aldrig lika kul att spela med rack som inte var ens egna minns jag starkt.

Det första racket jag fick av mina föräldrar var ett två stjärna rack. Jag minns att jag var lite besviken över att jag inte fick ett fem stjärna rack, men nu i efter hand är jag tacksam över att jag inte fick det.

Varför jag är tacksam över detta ska jag berätta i detta inlägg. Det är nämligen inte super enkelt att veta vilket racket man ska köpa, speciellt om man aldrig spelat pingis tidigare.

Pingisrack för nybörjare

För nybörjare skulle jag rekommendera att köpa ett racket som inte har så mycket skriv och hastighet (ju högre stjärna racket har desto mer skruv och fart har racket). Det kommer nämligen bli för svårt för dig att kontrollera bollen om du använder ett rack med så hög fart och skruv när du är ny i sporten.

När du spelat sporten ett tag kan det vara smart att byta upp sig i nivå på sitt rack. Detta gör att du kommer kunna träna på skriv på ett mer korrekt sätt. Kom dock ihåg att bytet av rack kan göra att du spelar sämre i början, än vad du skulle gjort med ditt gamla rack. Detta kommer dock gå över ju mer du tränar med ditt nya rack.

Alltså så är det bra att köpa nivå på pingisrack efter vilken nivå du är inom sporten. Är du helt ny inom sporten borde du köra på dem lägre stjärn varianterna medan om du är mer erfaren spelare, så borde du använda dem högre stjärn varianterna. Det finns rack att välja mellan ett till fem stjärnor.

Det var allt jag hade idag, ha det gött!
Erik S.

Lämna en kommentar