Jag ska hålla i ett musikquiz!

Hej igen bloggen! Jag ber om ursäkt för att jag har varit dålig på att uppdatera på den senaste tiden. Jobb, träning och livet i sig har helt enkelt tagit upp all tid. I detta blogginlägg idag tänkte jag prata om ett musikquiz som jag har styrt ihop tillsammans med min kompis Peter som vi kommer ha nu i helgen.

Jag och Peter har sedan länge pratat om att det vore en kul grej att styra ihop ett musikquiz där vem som helst kunde få komma och vara med. Om jag ska vara ärlig trodde jag dock aldrig att vi skulle göra det. Men efter att Peter ringde mig förrförra helgen och berättade om sitt upplägg som han hade spånat på så kändes det självklart att vi skulle göra det.

Planeringen bakom musikquizet

När vi väl hade bestämt oss för att vi skulle styra ett eget musikquiz fick vi direkt sätta oss ner och bestämma vad som behövdes fixas för att det skulle bli bra. Först och främst kom vi överens om att vi inte ville vara ha musikquizen hemma hos oss själva utan att vi istället skulle hyra en lokal.

Det bästa och mest prisvärda alternativet var Folkets hus i min by. Så det fick helt enkelt bli där, vilket faktiskt passade perfekt för vad vi skulle göra. Det fanns nämligen redan projektor, duk och högtalare installerat där, vilket gjorde att det var tre saker färre som vi behövde fixa.

Priset till vinnaren som vi har kommit fram till att använda är en stor snygg pokal som vem som helst skulle vilja vinna. Såklart ska den vara guldfärgad och graverad så den som vinner den verkligen känner äran av att vinna. Vi köpte pokalen på Glentons då vi tyckte pokalerna där var riktigt snygga och prisvärda. Och nu när vi har fått pokalen hemskickad kan vi redan nu säga att vinnaren kommer bli glad.

Vilken musik ska användas? Och vilka kommer delta?

Det sista vi har fixat nu inför helgens quiz är vilka låtar som kommer vara med på själva quizzet, samt reklam för musikquizet så folk kommer och deltar. Jag och Peter delade upp det så att jag tog hand om musiken och han ansvarade för reklamen för eventet.

Eftersom musikquizet inte har varit ännu så kan jag inte riktigt berätta vilken musik som kommer att vara med. Det skulle ju vara riktigt jobbigt om någon som skulle delta på quizet läste detta inlägg och såg vilka låtar som skulle vara med innan musikquizet ens hade varit. Jag kan dock avslöja att det är en riktig härlig mix av olika låtar som kommer vara med. Låtar från en rad olika genrer och samt en variation av både nya och gamla låtar.

Vi ska som sagt ha musikquizet nu i helgen och jag kan ärligt säga att jag är exalterad, nervös och även spänd inför detta event. Jag tror och hoppas dock att det kommer gå bra. Något som känns väldigt skönt att det redan har kommit över 20 st anmälningar vilket betyder att det iallafall finns ett intresse. Vi får se hur det går helt enkelt.

Ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar