Dagens låt

Jag har funderat på om jag skulle börja med ett veckovist koncept min blogg. Idén jag funderar på är att börja med att jag ska rekommendera en eller flera låtar som jag tycker om för tillfället. Det kommer isåfall bli en mängd olika genrer av låtar på grund utav att jag uppskattar i princip all musik som finns.

Iallafall så tänker jag att jag ska testa detta koncept idag. Tanken är att jag ska rekommendera 3 st olika låtar som jag just nu har i min spellista. Låten behöver inte vara en ny låt, men sannolikheten är väldigt stor att dem flesta låtarna kommer vara ny släppta.

The house of the rising sun

Vem som skrivit denna låt är tydligen lite otydligt, men hur som helst så rekommenderar jag The Animals version. Denna låten är väldigt gammal, men jag älskar den väldigt mycket ändå. Inte för att gamla låtar på något sätt vanligtvis är dåliga. Jag skulle säga att låtens genre är Rock. Iallafall så rekommenderar jag verkligen denna låt, gå gärna i på YouTube och lyssna på den.

Dance Monkey

Dance Monkey är en mycket nu låt som toppar topplistorna här i Sverige. Låten är gjord av den Australienska artisten Tones and I. Den släpptes 10 maj 2019 och har sedan dess legat i toppen av spellistorna på bland annat Spotify. Jag tycker verkligen om denna låt också, och till skillnad från den tidigare nämnda låten så är denna nyare och är en pop låt.

Första Klass

Jag tycker faktiskt mycket om rapp också, Första klass är just det. Låten är gjord av den unge rapparen Einár. Om jag minns rätt så är Einár endast 17 år gammal, men han har redan hunnit släppa en hel drös olika super populära låtar. Första Klass är en av hans mest nyliga låtar som även den toppar topplistorna.

Om ni tyckte om detta koncept, så får ni gärna ge mig lite feedback om vad ni tyckte. Om inlägget tas emot positivt, så kommer jag se till att göra detta till ett veckovist inlägg som jag kommer fortsätta att göra.

Nedanför kommer jag länka till respektive låt

The house of the rising sun
Dance Monkey
Första klass

Ha det gött!
Erik S.

Lämna en kommentar