Ska man börja med en diet?

Jag Har under en längre tid funderat på om jag skulle börja med någon sorts diet. Egentligen vet jag inte varför jag skulle göra detta mer än att det skulle vara lite spännande att testa något nytt. Jag är nämligen väldigt hälsosam överlag och känner inte något behov att att tappa vikt.

Jag har funderat över vilken diet jag då skulle köra på om jag väl nu ska börja med detta. Efter att ha kollat lite på internet så kan jag konstatera att det finns sjukt många olika dieter att välja mellan.

Vilken diet kommer jag välja?

Den diet som jag tror jag kommer välja att köra på är periodisk fasta. Denna diet bygger på att man under vissa timmar inte äter någonting. Alltså fastar man under vissa delar av dagen. Jag tror jag ska lägga upp dieten på det sättet att jag helt enkelt skippar att äta frukost och väntar med att äta ända fram till lunch. Mina tankar kring om jag kommer lyckas med dieten eller inte är positiva. Jag brukar aldrig vara så himla hungrig på mornarna, så jag tror inte det kommer bli en så stor utmaning att skippa frukosten för mig.

Det kommer inte vara några sorters livsmedel som jag plockar bort för denna diet. Jag kommer helt enkelt äta precis som jag gjort tidigare, fast endast skippa frukosten och vänta med att äta till lunch.

Målet är att jag nu ska testa denna diet i en månad och sedan återkoppla här i bloggen med en utvärdering hur det egentligen har gått. Förhoppningsvis kommer det gå felfritt, men sannolikheten är kanske inte så stor att fallet blir så. Hur som helst så känner jag mig riktigt taggad på att komma igång med denna diet och se hur kroppen reagerar på det som jag planerar att testa.

Ha det gött!
Erik S.

Lämna en kommentar