På besök hos barndomsvännen i Uppsala

Hej igen bloggen! Idag tänkte jag berätta om mitt besök i Uppsala hos min gamla barndomsvän Ture. Vi gick i grundskolan tillsammans och hängde mycket tillsammans då, men tråkigt nog har vi inte haft kontakt sedan dess.

Men detta blev det ändring på efter att jag fick en vänförfrågan på Facebook av honom. I ärlighetens namn så kände jag faktiskt inte igen honom vid första anblick, men när jag läste i hans bio att han hade gått i samma grundskola som mig föll pusselbitarna på plats.

Vi bestämde att vi skulle träffas, och han bjöd in mig hem på en middag hemma hos honom i Uppsala (vilket är ungefär en 2 timmars resa med bil för mig).

Otroligt roligt att träffas igen

Jag kan inte annat än säga att det var otroligt roligt att träffa Ture igen. Att prata om gamla minnen och hur livet har utspelat sig sen vi sågs sist var perfekt till en fantastisk middag.

Ture serverade nämligen 3-rätters middag. Till förrätt bjöds det på toast-skagen och till varmrätt hade han lagat vår favoriträtt från förr, närmare bestämt mac and cheese (vilket är makaroner med smält ost). Till efterrätt åt vi den gamla klassikern banana split.

Solceller och utsläppsneutral

Under middagens gång berättade min gamle vän för mig vad han har gjort under alla år. Det visade sig att han efter gymnasiet hade jobbat som miljöaktivist och kämpat för miljöfrågor på olika sätt.

Jag måste ärligt säga att jag är grymt imponerad över hans livsstil. För vad han berättade så är han nästan helt utsläppsneutral. Han äter inte kött, kör elbil och använder bara förnybar energi i form av sina solceller som han har på taket.

Ture berättade för mig att han hade vänt sig till https://www.solcelleruppsala.nu när han skulle köpa solcellerna. Genom sajten hade han kunnat skicka en offertförfrågan och därefter fått pris på vad det skulle kosta.

Vårt snack medan vi käkade middag gjorde mig faktiskt väldigt inspirerad till att bli mer eftertänksam på mina vanor om hur de påverkar miljön. Jag har t.ex. börjat fundera på att också skaffa solceller, men att sluta äta kött är inget jag vill göra. Och jag hade gärna skaffat en elbil men de är tyvärr lite för dyra för mig just nu.

Vi kommer ses igen

Innan jag tackade för mig och begav mig hem så bestämde vi oss för att vi skulle ses igen om 2 veckor. Vi kände att det var lika bra att bestämma direkt vad vi skulle göra och när det skulle hända – annars är det så lätt att saker och ting aldrig blir av.

Ture har en segelbåt som han ville att vi skulle ut och segla på, och eftersom att jag aldrig seglat förut tyckte jag det var en superbra idé.

Jag vill avsluta detta inlägg med att ge er ett råd, och det är att ta kontakt med nära och kära eller gamla vänner som du inte har haft kontakt med på ett bra tag. Jag lovar att du kommer uppskatta det, även fast det kan kännas nervöst till en början.

Ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar