6 sätt att tjäna pengar på hemifrån

Hej igen bloggen! Jag har under den senaste tiden funderat en hel del på det här med ekonomisk frihet, och jag har drömt mig bort när jag tänkt på hur ett sådant liv skulle se ut. Tanken på att inte behöva oroa sig kring pengar och om ens ekonomi ska hålla ihop känns ju verkligen inte alls fel.

Jag har därför börjat kolla på lite olika sätt som man kan tjäna pengar snabbt och enkelt på hemifrån utöver sin vanliga lön. Om jag ska vara ärlig så har jag inte riktigt bestämt mig än vilken metod jag ska använda mig av, så jag tänkte att det kunde vara en bra idé att gå igenom ett par sätt som man kan använda för att tjäna pengar hemifrån på.

Min tanke är att ni läsare kan kommentera nedanför vilken metod som ni tror kommer fungerar bäst och vilken ni tycker att jag ska använda mig av.

1. Sälja saker på Blocket, Tradera och Ebay

Denna metod kanske inte är den mest långsiktigt hållbara lösningen för att tjäna pengar hemifrån, men om man har saker som ligger och skräpar hemma kan detta vara perfekt för att dra in ett par kronor.

Jag upplever att det i princip alltid finns en stor efterfrågan på second hand produkter, och särskilt nu på senare tid när det blivit vanligare med att ha ett miljötänk och att inte överkonsumera. Jag tror dessutom att detta skulle kunna vara en bra början för mig då jag har en del prylar hemma som bara samlar damm.

2. Delta i betalda undersökningar
 


Betalda undersökningar är en annan metod jag har kollat en del på. Om man ska vara ärlig så kommer den här metoden inte att göra dig stenrik, men den kan ändå hjälpa dig tjäna lite extra pengar utöver din vanliga lön.

När du ska använda denna metod så måste du först och främst göra ett konto på en undersökningspanel. Dessa paneler är plattformarna där du kan hitta alla aktiva undersökningar som man kan delta i. Vad jag har kunnat läsa mig till kan undersökningarna vara olika i längd och betalning, men snittet ligger mellan 5-20 min och 5-25 kr.

3. Bli en YouTuber

Den tredje metoden som jag kollat lite extra på är att bli en YouTuber. Jag tror personligen att denna metod är i särklass den roligaste. Om jag väljer denna metod tänker jag att Youtube- kanalen ska vara inriktad mot musik.

Jag har ju som ni vet ett stort intresse för musik, så det hade nog varigt naturligt för mig att lägga upp videos om ämnet också. Men egentligen kan ens kanal handla om vad som helst
så länge man får tittare som uppskattar ens videor. Majoriteten av pengarna man kommer tjäna med denna metod är från reklampengar och sponsrade samarbeten.

4. Lära ut något till någon

Att lära ut saker som man kan till andra i form av privatlektioner är något som man också kan tjäna pengar på. Som jag nämnde i den föregående metoden och som ni redan vet är jag väldigt musikintresserad och kan spela ett flertal olika instrument.

Vad jag tänkte här var att jag kunde låta folk betala mig för att jag ska ha privata lektioner där jag till exempel lär dem att spela gitarr. Jag har sett att man kan skapa ett konto på en sajt som kallas Fiverr där man online kan sälja i princip vilka tjänster som helst och därmed också privatlektioner.

5. Bli grym på betting

Jag brukar som ni vet ofta betta på sporter som jag tycker är intressanta och roliga. Dock så är dessa summor väldigt låga utan något större risktagande. Om man dock ska börja tjäna extra pengar på sitt betande så måste man börja ta lite högre risker.

Jag har läst lite om att tjäna pengar på betting och ett av tipsen som jag kunde läsa mig till var att ta del av alla välkomsterbjudanden som man får. På så sätt riskerar man inte att förlora sina egna pengar. Jag rekommenderar er dock att spela ansvarsfullt om ni också skulle vilja testa denna metod.

6. Passa barn och husdjur

Denna metod kanske inte riktigt följer påståendet om att man kan tjäna pengarna hemifrån. Men metoden är på grund av det inte helt oanvändbar. Att passa barn och husdjur för andra är något som vem som helst kan göra utan någon större ansträngning.

Vad jag kunde läsa mig till så finns det webbsidor som gör det superenkelt för en att komma i kontakt med föräldrar och hundägare för att på så vis hitta de personer som behöver ha någon som passar.

Vad tycker ni då?

Snälla hjälp mig nu att välja en metod som jag ska testa. Jag känner mig helt lost just nu och skulle verkligen behöva era råd och synpunkter.

Ha det gött! Erik. S

Lämna en kommentar