Jag har börjat cykla mountainbike

Hej igen bloggen! Hoppas allt är bra med er trots alla omständigheter som hela världen utsatts för just nu. Jag själv mår hur bra som helst förutom att man har en konstant oro över hur det kommer att gå med allting. Jag håller ännu fast vid vad jag sagt i tidigare inlägg om att jag tror att vi för eller senare behöver stänga ner landet och sätta hela nationen i karantän likt andra länder.

En av de saker i min vardag som drabbats väldigt hårt på grund av coronas framfart är min pingis. Den klubb jag tränar på har för tillfället pausat all sin verksamhet och som en direkt effekt av detta kan jag inte utöva sporten jag älskar.

På grund av detta har jag under en längre tid funderat på om det finns någon annan sport som jag skulle kunna börja med för att fortsätta hålla igång – fast utan att riskera att bli smittad. Efter långt sökande på nätet och velande mellan flera olika sporter valde jag att jag skulle börja med mountainbike.

Valet kändes naturligt

Att det just blev mountainbike som jag valde att börja utöva berodde dels på att jag ansåg att det var en bra träningsform som kunde ge mig bra och effektiv träning. Den andra faktorn var att det ju är en sport som inte innebär kontakt med någon annan då man utövar den utomhus. På så sätt minimera jag risken att smittas av covid-19.

Sist men inte minst så tyckte jag att mountainbike verkade vara en väldigt rolig och fartfylld sport där det händer saker hela tiden. Precis som med pingisen. Jag ska inte heller sticka under stolen med att min gode vän Olle pushade mig väldigt mycket till att börja också.

Köpte cyklen billigt

Min vän Olle har i flera år cyklat mountainbike och var som sagt en av de faktorerna till att jag började. Han var även schyst och sålde en av sina gamla cyklar till mig för ett riktigt bra kompispris. På så sätt kändes det skrivet i sten att jag skulle börja med just mountainbike.

Det enda problemet var att det båda däcken hade en punktering och var dessutom väldigt slitna. Jag valde därför att köpa nya däck och slangar för att byta ut allt. Jag kollade runt lite på nätet efter bästa pris, och det slutade med att jag köpte slangar och MTB-däck från tooorch.com och dessa inköp passade verkligen perfekt för min cykel.

Skydd fick jag också köpa

Egentligen ville Olle ge mig sina gamla skydd gratis vilket såklart var väldigt givmilt av honom. Men tyvärr passade inte jag hans utrustning och skydd, så jag fick helt enkelt köpa egna skydd.

Beställningen blev inte så himla dyr med tanke på allt jag köpte. Min beställning bestod av en hjälm, handskar, nackskydd, ryggskydd, knäskydd, armbågsskydd, och såklart skyddsglasögon för att slippa få massor av lort i ögonen när man cyklar.

Det är superroligt

Jag har nu cyklat mountainbike i cirka 1 vecka och jag kan här och nu säga att det är hur kul som helst! Om du velar på att börja så kan jag starkt rekommendera det. Det enda jag är bekymrad över är att jag inte börjat tidigare.

Ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar