Jag var tvungen att byta mina däck

Hej igen bloggen Har tänkt att jag ska försöka komma tillbaka till mitt gamla jag där jag åtminstone ska försöka blogga minst en gång i veckan. Jag vet att jag ständigt bryter dessa löften, men livet och alla måste lyckas alltid hamna i vägen. Denna gången ska jag dock verkligen försöka att vara så aktiv som möjligt här på bloggen.

Det jag tänkte skriva om idag är något som hände för ett par veckor sedan. Vanligtvis så måste man ju senast byta till sommardäcken den 15 april, men på grund av coronapandemin var det i år förlängt till 30 april. Jag visste att det var förlängt, men ändå lyckades jag på något sätt vara ute i sista stund med att genomföra bytet.

Det är så typiskt mig, för det händer ofta när det gäller tider och datum. Hursomhelst tänkte jag byta däcken på egen hand. Jag tog fram däcken och såg då till min förvåning att däcken knappt hade något mönster kvar. Jag blev direkt lite osäker på om dessa däck verkligen var lagliga att köra med dessa. Tillslut hittade jag denna artikel och med hjälp av den kunde jag konstatera att mina däck inte var lagliga att använda i det skicket som de var i.

Jag blev irriterad på mig själv eftersom jag ju kunde ha kollat upp detta i god tid, och inte behövt vara ute i sista stund. Dessutom använder jag min bil varje morgon och kväll när jag pendlar till jobbet och då måste jag ju ha lagliga däck på den.

Beställde däcken på nätet

Först visste jag inte riktig vart jag skulle vända mig för att skaffa nya däck. Jag bestämde mig dock helt enkelt för att söka på att Googla ”köp sommardäck”. Jag fick upp flera olika e-butiker, men jag valda bara den första bästa leverantören jag kunde hitta.

Jag är inte det minsta bilintresserad och vet egentligen ingenting när det kommer till bilar, motorer eller däck för den delen – förutom att byta bildäck, vilket jag faktiskt har lärt mig. Men som tur var fanns det en grym sökfunktion på denna e-butik som lät mig söka efter bildäck genom att endast fylla i bilens registreringsnummer. Därefter fick jag automatiskt fram alla de olika alternativen jag kunde välja mellan.

Jag valde och beställde ett par däck. Möjligheten att få däcken skickade till en auktoriserad bilverkstad, som kostnadsfritt skulle montera på de nya däcken, fanns så jag valde såklart det alternativet.

Efter 3 dagar fick jag en avisering om att däcken var på plats vid verkstaden. Jag körde dit med bilen och de bytte däcken på ungefär 15 minuter. Jag kan starkt rekommendera att handla dina nya däck på nätet. Det var smidigt enkelt och även ganska billigt.

Håll koll på dina däck

Nu i efterhand vill jag bara rekommendera alla där ute att hålla koll på sina däck kontinuerligt för att vara säker på att däcken är lagliga att köra med. Det är inte optimalt att göra som mig och upptäcka att ens däck är olagliga att köra med precis innan man ska byta dem.

Se till att vara välinformerad om när däcken ska bytas och och vilket mönsterdjup som man minst får ha på sina däck så kommer du aldrig behöva hamna i något trubbel med polisen.

Ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar