Min mobil sprack

Hej igen bloggen! Hoppas allt är bra med mina fantastiska läsare där ute. Jag har än så länge hållit mig frisk och kry från denna oerhört läskiga pandemi som cirkulerar bland oss. Jag uppmanar er alla där ute att stanna hemma så mycket som möjligt och inte utsätta er själva för onödan situationer – speciellt ni i riskgrupper!

Även fast jag har hållit mig frisk från detta fruktansvärda virus har mitt liv inte tuffat på felfritt bara för det. Förra veckan tappade jag min telefon (som inte hade något skal) rakt i golvet och både glaset på fram- och baksidan sprack. Såklart var detta väldigt frustrerande. Det finns väl egentligen ingen värre känsla än när man tappar telefonen, och nästan vet innan man plockat upp den att den är totalkvaddad.

Vad var det som hände?

Ja, vad var det egentligen som gick snett? Faktum är att jag ofta brukar försöka göra så många saker som möjligt samtligt för att spara tid. Det som också brukar kallas multitasking. I detta fallet så åt jag en macka samtidigt som jag skrev på ett brev och pratade i telefon. I ena handen hade jag mackan och i den andra hade jag pennan. Mobilen håll jag fast genom att trycka upp axeln mot huvudet.

Detta är faktiskt något som jag brukar klara av att göra, men alla har väl dåliga dagar antar jag. Telefonen glider ur mitt fäste och smäller ner i det stenhårda betonggolvet. En isande känsla rann igenom min kropp. Jag visste att jag hade gjort något väldigt dumt. Både framsidan och baksidan av telefonen var totalkvaddad och jag visste att det skulle kosta en hel del att laga denna skada.

Lagat telefonen och skaffat skal

Jag kontaktade så fort som möjligt ett lokalt företag som jag visste gjorde skärmbyten av trasiga mobilskärmar och bokade en tid så snabbt som möjligt. Hela kalaset gick på 2 000 kr. Väldigt irriterade för vilken person som helst att behöva lägga ut denna summa bara för att reparera en dum skada som denna – speciellt för en snåljåp som mig.

För att försäkra mig på att detta aldrig skulle hända igen bestämde jag mig för att jag skulle införskaffa mig ett mobilskal. Jag var på jakt efter ett skal av det rätta virket som skulle kunna försäkra mig om att även hur många gånger ag tappar telefonen, så kommer den inte gå sönder.

Efter långt sökande på webben hittade jag tillslut en bra webbshop där man kan köpa flera olika varianter av iPhone se skal. Jag valde att beställa hem ett skal som såg väldigt slittåligt ut och som man även kunde förvara sina kort (bankkort och körkort) i.

Utöver detta skal så införskaffade jag mig även ett skärmskydd i härdat glas som var 0,3 mm tjockt. Detta är precis vad det låter som. Ett skydd av glas som man klistrar fast ovanpå sin pekskärm som ett extra lager av skydd.

Se till att skydda er telefon

Jag rekommenderar alla därute som ännu inte införskaffat sig skärmskydd eller mobilskal att göra det här och nu. Tro mig det finns ingen värre känsla än att plocka upp sin skadade telefon precis efter man har tappat den.

Ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar