Jag använde sms-lån för första gången

Hej igen bloggen. Den här veckan kunde inte ha börjat på ett sämre sätt! Allt började redan när jag vaknade på morgonen och insåg att jag hade försovit mig till jobbet. Jag avskyr att komma sent, det är så himla pinsamt att glida in 45 min efter alla andra samtidigt som svetten rinner ner för ens panna.

På grund utav att jag försov mig och blev så stressad glömde jag även att ta med mig min matlåda till jobbet, vilket gjorde mig väldigt irriterad. Utöver detta gick arbetsdagen relativt bra. Jag fick mycket gjort och var faktiskt på ganska bra humör när jag skulle packa ihop och åka hem.

Bilbatteriet hade dött

Jag var som sagt på relativt bra humör när jag skulle gå hem efter jobbet. Allt blev dock bara värre när jag satte mig i bilen och möttes av att bilbatteriet hade dött. I all hast och stress på morgonen hade jag lyckats glömma att stänga av helljuset vilket hade resulterat i att batteriet hade laddat ur.

Att batteriet hade laddat ur kom dock inte som någon förvåning då jag vet sen långt tillbaka att batteriet hade börjat blivit dåligt. Eftersom att detta var fallet bestämde jag mig för att helt och hållet köpa ett nytt bilbatteri. 

Det enda problemet var att jag inte riktigt har budgeten just nu för att köpa ett nytt bilbatteri. Dock har jag pengar som ska komma in vid löning. Efter ett litet grubblande i bilen bestämde jag mig för att ta ett sms-lån. 

Jag gick in på sajten hittasmslan.com som är en webbsida som listar olika långivare som erbjuder sms-lån. Jag valde sedan alternativet som passade bäst och tog lånet som skulle täcka hela kostnaden för det nya bilbatteriet.

Efter detta ringde jag min polare Åke som kom med startkablar och hjälpte mig starta igång bilen. Sedan åkte jag till den lokala bilmekanikern och bytte batteri.

Att tänka på innan du tar sms-lån

Jag vet sen innan att man ska vara försiktig med att ta sms-lån. Visst får man ut pengarna snabbt på sitt konto utan något större krångel. Men det är även så att dessa lån ofta har väldigt höga räntor. Detta är något att att ha i åtanke innan man bestämmer sig för att ta ett sms-lån.

Eftersom att sms-lån har så pass hög ränta är det viktigt att man vet att man kommer ha råd att betala av sms-lånet när det när är dags för det. Jag hade som sagt koll på att jag kommer få in pengarna som behövs vid löning. Ett tips är att inte ta sms-lån som du inte vet att du kan betala tillbaka. Vad jag har läst på nätet så är det lätt hänt att man hamnar i en negativ spiral av fler och fler sms-lån.

Det var egentligen allt som jag hade att dela med mig av idag. Hoppas er dag har varit bättre!

Ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar