Dagens maträtt

Igår kväll gjorde jag min godaste lasagne jag någonsin gjort. Jag hade min kompisar över och dem tyckte också att den var oerhört gott! Jag Tänker att jag helt enkelt kan dela med mig av receptet och hur jag tillagade lasagnen. Nedanför kommer jag visa er recept och hur man tillagar receptet.

Lasagne till 4-5 pers:

10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram blandfärs
smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du lasagne: 

Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek färsen, löken och vitlöken en stekpanna med smöret.
Blanda sedan i tomatkrossen, Chilisåsen och salta och peppra. Låt alltsammans sjuda.

Samtidigt ska du göra Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädden/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra  och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.

Det var så jag gjorde lasagnen. Jag rekommenderar dig att testa att laga detta recept, så du får avnjuta en utsökt lasagne.

Ha det gött!
Erik S.

Lämna en kommentar