Vilka instrument spelar jag?

Som ni förmodligen vet vi det här laget så gillar jag verkligen musik. Jag har alltid älskat att lyssna och spela musik. Under alla mina år på denna planet har jag hunnit med att lära mig spela ett antal olika instrument. Jag tror att suget för att lära sig nya instrument att spela bottnar i att jag aldrig riktigt kunnat sjunga. Något som jag hela livet varit väldigt ledsen över. Men vissa är inte skapta för att sjunga, utan för att spela instrumenten.

Vilka instrument spelar jag?

Det instrument jag spelat längst och som jag helt klart är mest skicklig på är guitar. Jag började spela guitar redan vid 13 års ålder i skolan. Min mamma hade anmält mig till kulturskolan för att få lära mig spela just guitar, och jag kom in. Det var med guitar spelandet min passion för musiken verkligen tog fart och började växa.

När jag fyllde 17 år önskade jag mig ett piano av mina föräldrar i födelsedagspresent. Jag kommer ihåg hur dem släpade in den stora pjäsen in på mitt rum på morgonen samtidigt som dem sjöng. Det var underbart, jag var så himla taggad på att lära mig ett helt nytt och vid tiden för mig ett främmande instrument. Piano spelandet har jag lärt mig helt på egen hand genom att ha testat mig fram.

Vid 25 år ålder fick jag helt plötligt suget för att lära mig ett nytt instrument. Denna gången var det munspel som stod på listan. Jag har nämligen alltid fascinerats av hur ett munspel är så enkelt att ta med sig och så lätt att bara plockas fram när som helts för att spela en skön liten trudelutt.

I skrivande stund så försöker jag faktiskt lära mig spela fiol. Och jag måste erkänna att detta är det svåraste instrumentet jag någonsin försökt lära mig. Men förhoppningsvis kommer jag en dag bemästra även detta instrument.

Ha det gött!
Erik S.

Lämna en kommentar