Skydda dig mot solen i sommar

Hej igen bloggen! Hoppas det är bra med alla er som valt att läsa detta blogginlägg idag. Med mig är det super. Jag har precis börjat på min andra semestervecka och mår otroligt fint om jag ska var helt ärlig.

Just idag har jag varit på stranden med min polare Åke. Vi brukar alltid dra till stranden tillsammans på sommaren. Vi har nämligen ett litet smultronställe vid en lite avskild strand. Oftast är vi helt ensamma, vilket är väldigt skönt (speciellt nu i covid19-tider).

Barndomen präglar ens vanor

Jag har hela min uppväxt blivit upplärd att man bör skydda sig mot solen för att undvika att bli bränd. Min mamma smörjde ständigt in mig på sommaren oavsett om vi skulle på stranden eller inte. Detta är något som jag är väldigt tacksam för idag, trots att man då tyckte det var väldigt jobbigt. Idag ser jag alltid till att smörja in mig på sommaren – speciellt när jag ska på stranden.

Min polare Åke däremot använder inte solkräm alls, något jag sågat honom rejält för. Han har berättat för mig att hans föräldrar aldrig betonade hur viktigt det var att man skulle smörja in sig innan man vistades i solen, de sa snarare att det där med solkräm bara var trams.

Jag tycker det är väldigt fascinerade hur ens barndom verkligen präglar ens vanor i vuxenlivet. Trots detta är jag dock ändå säker på att det ”går att lära en gammal hund att sitta”, och i Åkes fall lära sig smörja in sig med solkräm.

Jämför solkrämer för att handla billigt

När jag handlar solkrämer passar jag alltid på att jämföra de olika solkrämerna innan jag bestämmer mig för vilket märke jag ska köpa.

För mig är kvaliteten det viktigaste när det kommer till valet av solkräm. Men för vissa är priset dock den absolut viktigaste faktorn, och billiga solkrämer hittar du hos Skinsa. Det är nämligen denna tjänst som jag använder mig av när jag ska köpa solkrämer.

Skinsa gör det väldigt enkelt och smidigt för dig att snabbt kunna jämföra de olika varumärkena. Helena Månsson är personen som ligger bakom Skinsa, och hon har faktiskt över 30 års erfarenhet som utbildad hudterapeut och driver skönhetssalongen Helenas Fot & Skönhetsvård.

Hur väljer man rätt solfaktor?

Att välja vilken solfaktor man ska ha på sin solkräm är inte det lättaste. Detta är såklart väldigt personligt och varierar en hel del från person till person. Om du är osäker på vilken solfaktor du ska ha så rekommenderar jag att du köper lite högre solfaktor än vad du tror du behöver. På så sätt slipper du att bränna dig.

Jag själv har relativt bra pigment så här i Sverige räcker det med att jag använder solkräm med solfaktor 15 när jag är ute i solen. För det ska även tilläggas att ditt val av solfaktor på solkrämen bör anpassas beroende på var du befinner dig på jordklotet och hur stark solen är just där.

Det var allt för den här gången.

Ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar