Såhär kan du förbättra din ekonomi (3 enkla knep)

Hej igen bloggen! Hoppas allt är bra med alla mina fantastiska läsare. Jag förstår att många av er kanske blir lite förvånade att jag så tätt inpå mitt senaste inlägg publicerar ett nytt blogginlägg. Ni vet ju att jag har som avsikt att vara väldigt aktiv, men ibland (nästan alltid) är det svårt att få livet att gå ihop. 

Hur som helst kommer jag i denna artikel idag dyka ner kring ett ämne som jag skrivet om flera gånger tidigare, nämligen ekonomi.

Jag vet att det ibland kan vara svårt att avsätta tid för sin privatekonomi, men det kan verkligen göra stor skillnad i längden. I det här blogginlägget kommer jag att prata om 3 enkla knep som hjälper dig att förbättra din ekonomiska situation

Vad spenderar du pengar på?

Bli mer medveten om vad du spenderar pengar på. Detta är lättare sagt än gjort, eftersom vi ofta konsumerar utan att tänka när vi använder vårt kredit- eller betalkort. Men försök hålla koll på vad du köper genom att skriva ner varje köp. På så sätt kan du i slutet av månaden veta exakt hur mycket pengar som gått till vilket ändamål.

När du väl skapat dig en uppfattning om vad alla dina pengar går någonstans är det mycket enklare att skära ner på dessa kostnader. Min rekommendation är att du ser till att vara speciellt uppmärksam på de små sakerna som kostar pengar. Trots att dessa köp var för sig rör sig om väldigt små summor, så blir dem sammanlagt ganska stora i längden.

Strukturera upp din ekonomi med omstartslån

Många personer har idag flera olika små krediter som de betalar av varje månad.

Med ett omstartslån kan du konsolidera alla dina små lån till ett enda lån, vilket ger dig bättre kontroll över din ekonomi.

Eftersom du med detta lån samlar ihop alla din små krediter till ett enda stort lån kommer även kunna ge dig en lägre ränta, vilket innebär att du på lång sikt kommer att betala mindre för dessa lån.

Börja spara pengar

Att trygga upp sin framtid genom att spara pengar är ett väldigt smart och effektivt sätt att få en bättre ekonomi. Att spara pengar är dock mycket lättare sagt än gjort.

För en del människor känns det som en omöjlig uppgift att spara pengar eftersom man kanske har en så stram budget att det helt enkelt blir svårt att få utrymme för besparingar. Det är svårt för mig att säga något generellt kring vad man bör spara varje månad, men mitt tips är att börja smått och öka med tiden när du märker att du kanske har ett större utrymme.

Avslutningsvis

Ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja när man försöker förbättra sin privatekonomi. Men du behöver inte göra allt på en gång! Börja i liten skala och arbeta dig uppåt – gör upp en plan och mer uppmärksam på hur dina inkomster och utgifter ser ut varje månad.

Jag hoppas att detta kan hjälpa dig en bit på vägen framåt. Skriv gärna en kommentar nedan om du bestämmer dig för att testa mina tips.

Ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar