Det finns mycket att tänka på när man ska köpa hus

Hej igen bloggen! Hoppas allt är bra med alla mina fantastiska läsare. Jag förstår dock om det kan vara så att ni är lite upprörda över hur dålig jag varit på att uppdatera här på bloggen, särskilt med tanke på att jag lovat att vara mer aktiv. Livet har helt enkelt kommit mellan och ibland finns det inte så mycket som man kan göra åt det.

En av de främsta anledningarna till att jag inte haft någon tid till att blogga är för att jag precis köpt villa. Jag har länge funderat över detta och nu när mitt drömhus dök upp kunde jag inte annat än slå till.

Nu såhär några veckor in som villaägare har jag dock märkt att det är en hel del saker som man behöver fixa som man kanske inte tänker på. En av dessa saker är elavtal. Jag har tidigare aldrig riktigt funderat över detta någon gång, men nu när jag äger eget är detta något som måste fixas.

Eftersom jag som sagt var helt grön inom detta ämne har jag varit tvungen att läsa på en hel del på nätet. Tack vare detta skulle jag nu nästan tvärtom säga att jag är expert kring ämnet. Och jag tänkte då att det kunde vara lika bra att jag delar med mig av denna information.

Förhoppningvis kan det hjälpa någon därute som går i tankarna att byta eller skaffa elavtal, så att det blir lite smidigare än vad det var för mig.

Viktigt att man gör ett aktivt val

Det är väldigt viktigt att man gör ett aktivt val när det kommer till att välja elavtal. Gör man inte detta kommer ett så kallat anvisningsavtal automatiskt sättas i kraft istället.

Det negativa med detta är att du då kommer få betala ett anvisningspris som generellt sett är mycket dyrare än vanliga elavtal. Se därför alltid till att välja ett elavtal trots detta kan kännas svårt och krångligt. Du kommer kunna spara en hel del pengar på detta, och vem vill inte göra det?

Det finns väldigt många olika alternativ

Som du kommer märka när du väl ger dig ut på jakten efter elavtal finns det idag en hel uppsjö av olika elbolag som man kan välja att bli kund hos

Men såklart kommer en hel del av alternativen automatiskt att sorteras bort beroende på var du bor i landet. Trots detta är det dock allt annat enkelt att välja bland alla alternativ. Här kan du ta del av en lista över alla elbolag som finns tillgängliga att välja mellan när man ska skaffa elavtal. Detta kommer förhoppningvis att kunna underlätta för dig och göra att valet går snabbare.

Jämför innan du bestämmer dig

Eftersom det som sagt finns väldigt många alternativa när det kommer till elbolag som erbjuder elavtal så tycker jag det är en bra idé att jämföra innan man tar sitt beslut. På så sätt kommer du garanterat kunna hitta det mest förmånliga alternativet för just din unika situation och krav.

Det absolut enklaste sättet (enligt mig iallafall) att jämföra på är genom att klicka dig vidare till Elavtal24.com. Denna sajt är helt oberoende och där kan du helt kostnadsfritt få hjälp med detta.

Mer än så tänkte jag inte dela med mig av idag. Såklart finns det en hel del saker utöver detta som kan vara bra att ha koll på kring elavtal, men det kanske jag skriver om i ett annat blogginlägg framöver om jag känner för det.

Ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar