Vad jag gör för att hålla mitt ansikte ungt och fräscht

Hej igen bloggen! Nu är jag äntligen tillbaka med ett rykande färskt blogginlägg för er att ta del av. Jag vet att det varit ett tag sedan sist, men nu är jag verkligen här för att stanna, jag lovar. Jag har bestämt mig för att jag nu under april ska försöka vara mycket mer aktiv än jag varit under den senaste tiden. Förhoppningsvis kommer jag också kunna hålla detta.

Vad tänkte jag skriva om idag då? Ja, rubriken har ju faktiskt redan avslöjat detta. Jag ska helt enkelt berätta vad jag gör för att hålla mitt ansikte ungt och fräscht. Jag har tidigare skrivit väldigt sparsamt om skönhet och utseende, och detta beror på att det helt enkelt inte intresserar mig särskilt mycket. Med det sagt gillar jag såklart att se bra ut, speciellt i ansiktet.

Ansiktet är väldigt känsligt och bör enligt mig vårdas med omsorg om man vill fortsätta se ung och fräsch ut även när man kommer upp i åren. Här nedanför kommer jag gå igenom allt som jag gör för att mitt ansikte inte ska åldras lika snabbt.

Jag solar sparsamt

De flesta älskar att ligga i värmen och sola, och det gör även jag. Men som allt annat här i livet är för mycket av det goda aldrig bra. Solens UVA-strålning kan nämligen bryta ner hudens kollagen vilket i sin tur kan leda till att huden blir rynkig och åldras fortare.

Därför är det viktigt att man inte tar sitt solande till en överdrift, och när man väl solar är det otroligt viktigt att man använder en hög solskyddsfaktor i ansiktet eller tar på sig en solhatt eller keps.

Smörjer in ansiktet dagligen

Det är omöjligt att förhindra att huden i ansiktet åldras då detta är en naturlig process som vi alla människor för eller senare kommer märka av. Tyvärr finns det heller ingen mirakelkrämer som helt kommer kan stoppa hudens åldrande, men det finns antirynkkräm som kan bromsa och sakta ner detta.

Varje morgon och kväll smörjer jag in mig med en antirynkkräm för att göra vad jag kan så att mitt ansikte ska se så ungt och fräscht ut så länge som möjligt. Vill du också skaffa dig en sådan kräm rekommenderar jag att du först och främst jämför olika alternativ, t.ex. på webbsidan Antirynkkräm.nu som är en bra sajt inom det här området.

Håller mig ifrån rökning

Rökning är inte bara dåligt för de inre organen, utan faktum är att det även skadar huden. Det beror på att kollagenproduktionen i kroppen minskar, sen är det dessutom så att själva rökningen gör huden matt och livlös.

Jag har faktiskt aldrig rökt själv och detta är något som jag är väldigt stolt över. Min hud hade såklart inte tagit skada direkt om jag bara skulle testa att röka en eller två gånger, men jag ser ingen anledning att testa överhuvudtaget. Enligt mig är det en ren dumhet, av flera aneldningar, att få för sig att börja röka.

Några slutord

Det var allt för den här gången! Hoppas du gillade inlägget och att du tittar tillbaka inom kort igen för då har jag förhoppningvis publicerat något mer här på bloggen.

Ha det gött!

Erik S.

Lämna en kommentar